Information om
Fru Ebba

Här hittar du grundläggande info om vår förskola, tveka inte att höra av dig om du undrar något annat.

Om Fru Ebba

UTEMILJÖ

Förskolan Fru Ebba ligger på Kortebo Gård med utsikt över Vättern och med närhet till skog och stora gräsytor. Förskolegården har en stimulerande miljö som uppmuntrar ditt barn att lära genom fantasi och kreativitet. Vi har även tillgång till Strandskolans klätterställning, gungor och stora fria ytor.

 

INNEMILJÖ

I stora, ljusa lokaler ges ditt barn möjlighet att upptäcka och utveckla sina intressen. Här finns bland annat kuddrum, ateljé och byggrum med plats för livlig fantasi, lek och kreativa uttryckssätt.

 

MATEN

Förskolan Fru Ebba får lunchen serverad av ett företag som heter Skolfood. Det är ett företag som ligger i Göteborg, men med tillagningskök här i Jönköping. Läs gärna mer om deras mat på deras hemsida www.skolfood.se

Under dagen serveras frukost, frukt, lunch och mellanmål.

 

PLANERINGSDAGAR

För att ge pedagogerna möjlighet att gemensamt planera och utvärdera sitt arbete håller förskolan stängt 3-4 dagar per år. Du kommer i god tid att meddelas angående detta.

ALLMÄN FÖRSKOLA

Förskolan är en viktig del av barns utveckling och lärande, därför har alla barn rätt till allmän förskola från och med höstterminen det år barnet fyller 3 år. Detta innebär rätt till avgiftsfri barnomsorg med 525 timmar per år. Den allmäna förskola följer grundskolans läsårstider, barnen har alltså skollov när grundskolan har lov. Allmän förskola ingår i ordinarie förskoleverksamhet och är förlagd kl. 9-14 tisdag-torsdag.

Barn i åldrarna 1-3 år, vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga, har rätt att behålla sin plats i förskoleverksamheten. Detta innebär att barnet går på förskola 15 timmar/vecka. Dessa timmar är förlagda kl. 9-14 tisdag-torsdag. Förskoleavgiften grundas på den lägre nivån, <15 timmar/veckan.

 

NÄRVAROTIDER

Ditt barns närvarotider utgår från dina tider och behöver tydligt kommuniceras med förskolan, detta då barnens närvarotider ligger till grund för personalens arbetstider. Då du har semester förutsätter vi att ditt barn är ledigt tillsammans med dig. Om detta av någon anledning inte är möjligt måste du i samråd med förskolan komma fram till en fungerande lösning.

 

SYSKONFÖRTUR

Vi tillämpar syskonförtur i mån av plats.